Zvizdić: BiH bila, jeste i biće multietnička, građanska, antifašistička

0

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBIH Denis Zvizdić uputio je čestitku građanima Bosne i Hercegovine, povodom 9.maja-Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope.

– U vremenu kada obilježavamo Dan pobjede nad fašizmom  i 70 godina od Šumanove deklaracije koja je trasirala projekat saradnje evropskih država i čuvanja univerzalnih vrijednosti ljudskih prava i sloboda, borba protiv fašizma i drugih totalitarizama mora biti još jača i snažnija, navodi Zvizdić.

Dodaje da na ovaj dan, kada se slavi mir i jedinstvo u Evropi, mi u BiH s ponosom ističemo da je članstvo u EU naš najvažniji vanjskopolitički prioritet koji nema alternativu, posebno zbog činjenice da EU predstavlja garant mira i ekonomskog prosperiteta.

– Samo zajedno,udruženi u evropsku porodicu, možemo lakše i brže koračati ka tom cilju i oduprijeti se svim pokušajima zatiranja našeg antifašističkog naslijeđa.Dragi Bosanci i Hercegivci,sretan vam Dan pobjede nad fasizmom i Dan Evrope uz poruku da smo mi u Bosni i Hercegovini oduvijek dio evropske porodice, navodi Zvizdić i dodaje:

– BiH je bila, jeste i biće multietnicka, građanska, antifašistička, demokratska i evropska država. To je naša obaveza i naš cilj.