Zvidić pisao šefici američkog Kongresa povodom 11. septembra: Čvrsto stojimo uz SAD

0

Terorizam je postao globalna prijetnja i samo zajedno možemo odgovoriti tom izazovu i prijetnji, napisao je Zvizdić

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić u povodu godišnjice terorističkog napada, 11. Septembra 2001.godine u Sjedinjenim Američkim Državama uputio je danas pismo predsjednici Zastupničkog doma Kongresa SAD, Nensi Pelosi (Nancy).

– Poštovana predsjednice Pelosi, Koristim priliku da Vam u ime Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovinе i u svoje lično ime, uputim izraze saosjećanja povodom godišnjice jednog od najstravičnijih terorističkih napada koje je svijet ikada vidio – napada na tornjeve Svjetskog trgovačkog centra u New Yorku i Pentagona u Washingtonu”, navodi Zvizdić u pismu.

On je napisao da je terorizam postao globalna prijetnja i samo zajedno možemo odgovoriti tom izazovu i prijetnji

– Mi u Bosni i Hercegovini, ciji su građani u nedavnoj prošlosti bili izloženi strašnim stradanjima i patnjama, razumijemo i dijelimo saosjećanje sa porodicama nastradalih u terorističkom napadu. Uvjeravam vas da u borbi protiv terorizma i svih oblika ekstremizma, cijeneći naše dugo i iskreno prijateljstvo, uz puni pijetet i iskreno saosjećanje za sve ljude koji su poginuli u ovoj tragediji, čvrsto stojimo uz Sjedinjene Američke Države”, navodi se u pismu predsjedavajućeg Zvizdića.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here