Zimski bazar u Mostaru prvi put okuplja osnovce iz cijelog grada

0

Zimski bazar mostarskih osnovnih škola organizirat će se u sklopu Zimskog grada Mostar “Winterville by Coca Cola” 20. decembra, a prvi put će okupiti osnovce iz svih škola.

Lidija Markotić, direktorica Osnovne škole “Ilija Jakovljević”, je u ime škola koje izvode nastavu na hrvatskom jeziku, kazala kako je kroz razgovore došlo do novine da sve mostarske osnovne škole u sklopu Zimskog grada organiziraju prodajnu izložbu. 

“Svaka će se škola predstaviti kroz radove napravljene u njenim vanškolskim aktivnostima, kao što su rukotvorine, novogodišnji i božićni ukrasi, čestitke, bilo šta napravljeno učeničkim rukama. Jako smo ponosni zbog zajedničkog nastupa i želje da zimsku čaroliju stavimo na jedan veći nivo”, kazala je Markotić. 

Džemal Juklo, direktor Osnovne škole Zalik, obratio se u ime osnovnih škola koje rade na bosanskom jeziku, izjavio da će na bazaru učestovati 23 škole te djeca iz Los rosalesa.

“Tradicionalno bazare organiziramo po školama, ovo je jedna novost. Zahvala Gradu Mostara što imamo podršku za ovakve stvari u kojima učestvuju svi naši učenici. Bazar kod učenika potiče poduzetnički duh, ali i humanost jer sva hrana koju ne budemo prodali donirat će se humanitarnim organizacijama”, kazao je Juklo, dodavši da će se bazar organizirati 20. decembra od 12 do 16 sati. 

Iz Coca Cole je za 19 decembar najavljena posjeta Mostaru njenog poznatog “winter trucka”, a svi Mostarci će se od 17 do 21 sat moći slikati s djeda mrazom. 

Organizatori Wintervillea iskazali su zadovoljstvo s dešavanjima prvih 12 dana, posjetom građana, a istakli i zanimljivost da su u sklopu dječijih radionica učestovali mališani iz Azije koji su sticajem okolnosti postali stanovnici Mostara.