Zabrana prijevoza eksplozivnih materija povodom komemoracije u Potočarima

0

Štab akcije “Srebrenica 2019” odredit će alternativne pravce

Na dionicama regionalnih puteva Konjević-Polje – Bratunac i Bratunac – Srebrenica sutra će biti na snazi zabrana prijevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju povodom predstojeće komemoracije u Potočarima i pratećih manifestacija.

Zabrana prijevoza eksplozivnih materija bit će na snazi sutra od 7 do 19 sati, saopćeno je iz MUP-a RS.

Zabrana će biti na snazi i 8. jula od 9 do 15 sati na dionici magistralnog puta Memići – Karakaj, 9. jula od 15 do 22 sata na dionici magistralnog puta na relaciji Zvornik – Vlasenica, a 24-satne zabrane bit će 10. i 11. jula na magistralnim putevima na relacijama Zvornik – Konjević-Polje – Vlasenica, Vlasenica – Luke i Memići – Karakaj, kao i na regionalnim putevima Konjević-Polje – Bratunac, Drinjača – Bratunac, Bratunac – Srebrenica i Milići – Zeleni Jadar – Srebrenica.

Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice za navedene dane neće izdavati odobrenja za prijevoz eksplozivnih materija.

Naredba je izdata i za zabranu saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tone ukupne mase, 10. jula od 12 do 22 sata.

– Ova zabrana bit će na snazi i 11. jula na dionicama magistralnih i regionalnih puteva  Vlasenica – Luke, Caparde – Karakaj dva – Vlasenica, Konjević-Polje – Bratunac jedan, Bratunac tri – Drinjača, Zeleni Jadar – Bratunac jedan, Milići – Zeleni Jadar – navode iz MUP-a RS.

Iz ove institucije pojašnjavaju da će Štab akcije “Srebrenica 2019” odrediti alternativne pravce i preusmjeriti saobraćaj spomenutih teretnih vozila na ove pravce.