Vučiću istekao ultimatum: Protesti u Beogradu zbog hapšenja učenika Pavla Cvejića

0

Učenici Filološke gimnazije u Beogradu održali su u popodnevnim satima protestnu šetnju kroz Beograd kako bi tražili oslobađanje svog školskog druga Pavla Cvejića. Njih je ispred zgrade MUP- dočekao kordon policije.Protest pod nazivom “Pravda za Pavla” organizovan je nakon što je učenik četvrte godine ove gimnazije u nedjelju uhapšen zbog nasilnog ulaska u zgradu RTS-a, nakon čega mu je određen pritvor od 30 dana.

Okupljeni đaci nose parole “Zašto nam hapsite drugove”, “Pravda za Pavla”, prenosi Kurir.

Embedded video

#dasenelazemo@istinomer

Učenici Filološke gimnazije u protestnoj šetnji #pravdazapavla povodom hapšenja učenika Pavla Cvejića, učesnika protesta #1od5miliona.732:32 PM – Mar 18, 201919 people are talking about thisTwitter Ads info and privacy

“Pavle je uhapšen i ja ne mogu biti na času. Pavle misli svojom glavom i zato je uhapšen. Pogriješio je što je ušao u zgradu RTS-a, ali 30 dana zatvora je mnogo. Ne očekujem ništa od protesta, ali sam tu da podržim moje đake”, kaže za BBC Nes na srpkom jeziku Nebojša Maksimović, profesor historije

Embedded video

#dasenelazemo@istinomer

#pravdazapavla1223:15 PM – Mar 18, 201940 people are talking about thisTwitter Ads info and privacy

Kolona je krenula kroz Terazijski tunel zbog čega je saobraćaj u ovom dijelu grada bio blokiran.

Inače, lideri opozicionog Saveza za Srbiju zatražili su na protestima ispred zgrade Policijske uprave grada Beograda da danas u 15 sati budu oslobođeni privedeni demonstranti ili će ponovo pozvati građane na okupljanje.

Najmanje sedam osoba je privedeno i uhapšeno poslije upada pristalica i vodstva opozicionog saveza u zgradu Radiotelevizije Srbije u subotu uvečer.

Pristalice opozicije su od jučer blokirale zgradu Predsjedništva Srbije, tokom konferencije za medije predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Vučić je poručio da neće razgovarati sa liderima ovog pokreta.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here