Vučić i Sijarto pokrenuli izgradnju brze pruge do Mađarske

0

Ne postoji evropski forum na kojemu Sijarto i Orban nisu najhrabriji u podršci Srbiji na evropskom putu u svim područjima, naveo je Vučić

Počela je izgradnja pruge Novi Sad-Kelebija, duge 108 kilometara, u sklopu brze pruge Beograd-Budimpešta, kojima su u ponedjeljak prisustvovali srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić i mađarski ministar vanjskih poslova Peter Sijarto (Péter Szijjártó).

Obilježavajući početak radova na drugoj dionici brze pruge Beograd-Budimpešta kroz Srbiju, koja će od Novog Sada ići do Subotice i granice s Mađarskom kod Kelebije, Vučić je rekao da takvi projekti mijenjaju izgled zemlje i simboliziraju napredak Srbije, prenosi Hina.

Dodao je da je brza pruga veoma važna za budućnost dvije zemlje i da će ona, od Beograda do mađarske granice, biti završena za tri godine.

– Ne postoji evropski forum na kojemu Sijarto i Orban nisu najhrabriji u podršci Srbiji na evropskom putu u svim područjima – naveo je Vučić.

– Mi, Mađari i Srbi odlučujemo na osnovi naših nacionalnih interesa i odlučili smo da i mi želimo imati korist od novog svjetskog poretka koji se rađa na istoku. Obje zemlje imaju s Kinom suradnju na pragmatičnim osnovama i na bazi međusobnog interesa i obje mnogo profitiraju od toga – rekao je među ostalim mađarski ministar vanjskih poslova Peter Sijarto.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here