Višća konačno pristao: Zmaj na ljeto prelazi u redove velikana

0
foto: Oslobođenje

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Višća gotovo sigurno će postati novi član Fenerbahcea, sa kojim će potpisati ugovor čim okonča aktuelna sezona.

Višća je sa svojim klubom u borbi za naslov prvaka i on je njegov ubjedljivo najbolji igrač sa 14 postignutih golova i 12 asistencija. Nedavno je Višća imenovan i najboljim igračem turskog prvenstva za sezonu 2018/2019, a to je bio dodatni motiv za Fener da se uključi u utrku za njegov potpis.

Fenerbahce već godinama pokušava vrbovati Višću da potpiše za ovaj klub, ali čini se da je tek ovaj put i naš fudbaler odlučio da mu je vrijeme da napravi promjenu.

Jedan od velikana turskog fudbala igra sezonu za zaborav, a u Feneru vjeruju da će im baš Višća i njegov saigrač iz veznog reda Irfan Kahveci pomoći da se ponovo uključe u utrku za naslov prvaka.

Turski mediji donose informaciju da su i Višća i Kahveci prihvatili ponude Fenera i da će njihov prelazak u ovaj klub biti potvrđen čim se okonča sezona. Pretpostavljaju da bi Višća mogao koštati Fener oko 10 miliona eura, prenosi Oslobođenje.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here