Višća konačno pristao: Zmaj na ljeto prelazi u redove velikana

0
foto: Oslobođenje

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Višća gotovo sigurno će postati novi član Fenerbahcea, sa kojim će potpisati ugovor čim okonča aktuelna sezona.

Višća je sa svojim klubom u borbi za naslov prvaka i on je njegov ubjedljivo najbolji igrač sa 14 postignutih golova i 12 asistencija. Nedavno je Višća imenovan i najboljim igračem turskog prvenstva za sezonu 2018/2019, a to je bio dodatni motiv za Fener da se uključi u utrku za njegov potpis.

Fenerbahce već godinama pokušava vrbovati Višću da potpiše za ovaj klub, ali čini se da je tek ovaj put i naš fudbaler odlučio da mu je vrijeme da napravi promjenu.

Jedan od velikana turskog fudbala igra sezonu za zaborav, a u Feneru vjeruju da će im baš Višća i njegov saigrač iz veznog reda Irfan Kahveci pomoći da se ponovo uključe u utrku za naslov prvaka.

Turski mediji donose informaciju da su i Višća i Kahveci prihvatili ponude Fenera i da će njihov prelazak u ovaj klub biti potvrđen čim se okonča sezona. Pretpostavljaju da bi Višća mogao koštati Fener oko 10 miliona eura, prenosi Oslobođenje.