Velike razlike između tridesetogodišnjakinja nekad i danas

0

Nekada je bilo dosta jednostavnije razlikovati djevojku sa 20 i ženu sa 30, međutim, danas je to skoro nemoguće. Stranica Bright Side prenosi nekoliko razlika po kojima se vidi koliko su se pravila promijenila, te koliko je to od koristi ženama.

Stereotipi su se promijenili te djevojke više ne odrastaju misleći da njihov život prestaje nakon ulaska u brak ili kada uđu u treću deceniju života.

Žene su se do danas izborile za svoja prava, te imaju veću slobodu govora. One se sada češće šminkaju i ne boje se reakcija javnosti. Također sada snimaju svoje video snimke na kojima objašnjavaju kako se šminkati za razne prilike, dok je nekad šminka bila predviđena samo za posebne situacije.

Moderne tridesetogodišnjakinje znaju dosta o kozmetici i njezi tijela, te sada ne postoje stereotipi koje obavezno moraju pratiti, kao što je posao domaćice i odgajanje djece. Žene sada grade svoje karijere i zarađuju za svoju porodicu, zbog čega imaju dosta stabilniju finansijsku situaciju nego što su to imale žene prije nekoliko decenija.

Moda je napredovala te je danas moguće nabaviti odjeću preko interneta ili u velikim tržnim centrima, zbog čega žene sada imaju mnogo veći spektar izbora i više ne nose iste ili identične modne kombinacije.

One su također svjesne da ne trebaju uvijek slušati mišljenje drugih, pogotovo ne mišljenje ljudi koji im nisu bliski te se sada odvažno bore sa stereotipima, predrasudama i sličnim stvarima.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here