Važeće ističu sutra: Nove mjere i u FBiH

0
22.03.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - U cijeloj Bosni i Hercegovini uveden je policijski sat od 18 do 5 sati. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Novost je što je omogućeno da i policija sankcioniše nepridržavanje mjera. To se posebno odnosi na nošenje maski u otvorenom i zatvorenom prostoru

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva za današnju sjednicu pripremio je novi izvještaj o epidemiološkoj situaciji s obzirom da 26. februara ističu naredbe i preporuke donesene 11. februara s početkom primjene od 12. februara.

Nakon što je proteklih nekoliko dana došlo do usložnjavanja epidemiološke situacije, a naročito u Kantonu Sarajevo gdje je Krizni štab donio nove 24 mjere koje su danas u primjeni. Novost je što je omogućeno da i policija sankcioniše nepridržavanje mjera. To se posebno odnosi na nošenje maski u otvorenom i zatvorenom prostoru.

Krizni štab je naveo i da sve što nije regulisano ovom Naredbom primjenjivat će se direktno odredbe Naredbe Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva broj: 03-33-55-2/2021 od 11.02.2021. godine.