Umjesto bjegunaca iz Ustikoline, policija locirala berače gljiva

0

Policija još traga za Denisom Džuvom i Marokancem Joussefom Aboucheom, odbjeglim zatvorenicima iz KPZ-a Sarajevo – Odjeljenje Ustikolina, koji su u petak preskočili ogradu i pobjegli iz zatvora poluotvorenog tipa.

Preskočili ogradu

Uz pripadnike Jedinice za podršku MUP-a BPK Goražde, koji su koristili i dron, u potrazi učestvuju i njihove kolege iz drugih policijskih agencija. Pretraga terena je, nakon Fočanske Jabuke, postepeno proširena na širi prostor Grepka.

S obzirom na to da se radi o području u njihovoj zoni odgovornosti, u posljednja 24 sata intenzivniju pretragu terena vršili su pripadnici PS Trnovo. Iako se prvobitno sumnjalo da su bjegunci imali pomagača, koji ih je čekao u automobilu, policijski izvori su nam kazali da potvrdu ovakvih informacija nisu uspjeli dobiti, te da postoji mogućnost da se Džuvo i Abouche i dalje, već danima, kriju u šumskom području između Ustikoline i Trnova.

KPZ Ustikolina

Građani su informirani o njihovom bijegu te sumnjive osobe prijavljuju policiji, ali u jednom od takvih slučajeva policija je, umjesto odbjeglih zatvorenika, locirala dvojicu muškaraca koji su brali gljive.

Pojačane mjere preduzeli su i u PU Foča u RS, čije su patrole proteklih dana obilazile prostor prema općini Foča u FBiH.

Disciplinske sankcije

S obzirom na to da prilikom bijega nisu koristili silu, prijetnju, niti postoje indicije da su počinili novo krivično djelo, tužilaštvo za sada nema osnova da se uključi u cijeli slučaj. Bjeguncima nakon lociranja i hapšenja prijete disciplinske sankcije.