Uhapšen specijalac MUP-a RS jer je tukao mladića nakon preticanja vozila

0

Policija je sinoć uhapsila dvije osobe, od kojih je jedna pripadnik Specijalne antiterorističke jednice (SAJ) Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske zbog nanošenja povreda dvadesetšestogodišnjaku.Sve se dogodilo na regionalnom putu Kneževo-Travnik, u ulici Drage Vranješa.

Iz policije navode da je među učesnicima ovog slučaja došlo do verbalnog sukoba zbog preticanja automobilima “Opel Astra” i “Golf 4”, a zatim i fizičkog sukoba u kojem je dvadesetšestogodišnjak zadobio povrede.

O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se preduzmu sve potrebne mjere i radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti zaprimljene prijave u skladu sa čim će se i izvršiti kvalifikacija događaja.

“Jedna od uhapšenih osoba je pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koji nije bio na dužnosti, a u skladu sa utvrđenim činjeničnim stanjem dostavit će se informacija Službi za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP RS, radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti – navode iz policije.