Učenici Međunarodne srednje škole iz Tuzle osvojili 15 medalja i plasman na Yale

0

Izuzetna nam je čast predstavljati našu državu Bosnu i Hercegovinu na ovom prestižnom međunarodnom takmičenju, kazali su bh. predstavnici koji su ove godine podjeljeni u dva tima.

Učenici Richmond Park International Secondary School Tuzla na globalnoj rundi takmičenja The World Scholar’s Cup koja je od 20. do 26. jula održana u holandskim gradovima Haagu, Roterdamu i Amsterdamu, u kategorijama pisanje eseja, debata i kviz osvojili su 15 medalja, od toga tri zlatne i 12 srebrnih.

Obje ekipe su se uspješno plasirale na finalnu rundu takmičenja koja se svake godine održava na Yale univerzitetu u Sjedinjenim Američkim Državama, javila je Fena.

image

/

The World Scholar’s Cup tradicionalno okuplja veliki broj učenika, pa je tako bilo i ove godine. Naime, globalna runda u Holandiji je okupila učenike iz preko 50 zemalja svijeta, koji su se takmičili u četiri kategorije, uključujući: debatu, esej, kviz znanja i dr.

– Izuzetna nam je čast predstavljati našu državu Bosnu i Hercegovinu na ovom prestižnom međunarodnom takmičenju – kazali su bh. predstavnici koji su ove godine podjeljeni u dva tima.

Prvi tim čine: Amina Nišić, Enisa Kalfić i Alem Tukić. Drugi tim je u sastavu: Lorena Zornić, Iris Tirić i Emina Nurkić. Oba tima se takmiče u seniorskoj konkurenciji.

image

/

Na takmičenje The World Scholar’s Cup u Holandiji učenici su otputovali u pratnji profesora mentora Nedžada Konjića. A sa njima su i roditelji i prijatelji škole dr. Majdina Zornić i Almirdina Gardaš, nastavnica u OŠ “Slavinovići”.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here