U Sarajevu promovisana novogodišnja i zimska ponuda Crne Gore

0

 

 

Sarajevo, 11.12.2018. – U novootvorenom hotelu Swissotel u Sarajevu, održana je press konferencija povodom promocije novogodišnje ponude, te predstojeće zimske sezone u Crnoj Gori.

Novinarima, turističkim djelatnicima i ostalim gostima, obratili su se predstavnici Nacionalne Turističke organizacije Crne Gore, Lokalnih turističkih organizacija Budve, Bara i Kotora kao i predstavnici nekoliko hotela s crnogorske rivijere, a koji su za prisutne pripremili i vrijedne nagrade. Da novogodišnje praznike provedu u Crnoj Gori, prisutne na konferenciji, ali i sve građane BiH pozvao je i popularni pjevač Halid Bešlić, jedna od zvijezda novogodišnjeg programa u Budvi.

 

Kako je naglašeno, turisti iz Bosne i Hercegovine su već tradicionalno među najbrojnijim u Crnoj Gori, a u ovoj zemlji koja se može pohvaliti s mnogo prirodnih bogatstava i ljepota, pitomih plaža, bistrih jezera, brzih rijeka i predivnih planina, Bosanci i Hercegovci su uvijek dragi gosti i dočekuju se s posebnom emocijom.

 

Zima je idealan period za opuštanje, odmor i uživanje u bogatom novogodišnjem programu i izvrsnoj ponudi zimskih centara ovog bisera Mediterana, a sve posjetitelje Crne Gore tokom zime očekuje bogat program od karnevalskih povorki, dana mimoze i kamelija, festivala ribe i vina, kao i mnogo lijepih iznenađenja. Mnogo dobre muzike na crnogorskim trgovima, u diskotekama, hotelima i lokalima širom zemlje, najpopularnijih pjevača i grupa regiona, daje svim generacijama razlog da se odluče za zimovanje baš u ovoj zemlji divlje ljepote.

Zimska sezona – skijališta u Crnoj Gori

Žabljak

Žabljak je smješten između visokih planinskih vrhova, glečerskih jezera u netaknutoj prirodi durmitorskog kraja, a doživljaj siline planina se nigdje ne osjeća kao na Durmitoru.

Na Žabljaku i neposrednoj okolini se nalazi više ski-staza za rekreativno skijanje, alpske i nordijske discipline. Iskusnije ljubitelje zimskih aktivnosti i jačih adrenalinskih doživljaja, oduševit će padine Savinog kuka Durmitora, a iznenaditi će i najzahtjevnije skijaše. Nezavisno od toga da li ste ljubitelji off road užitaka, gdje se možete oprobati u ekstremnom skijanju, snowboardu, turno skijanju ili dobro pripremljenim rekreativnim stazama, ovo je mjesto gdje ćete provesti duge i vesele zimske noći sa starim i novim prijateljima, a nerijetko dočekati i čarobna svitanja na ovoj vrletnoj planini.

Bordanje uz pomoć zmaja i vjetra –  snowkiting sigurno će izazvati vaše interesovanje, ako ne i želju, da prepustite energiji vjetra i planine da vas ponesu. Tu su i ture hodanja na krpljama, kao i obilasci planine motornim sankama, a novina je staza za nordijsko skijanje u podnožju skijališta. Cijene cjelodnevnog ski pasa za odraslu osobu će iznositi u ski centru Savin kuk 12 € poludnevnog i dječijeg 8 €, dok će 6 € koštati noćno skijanje. Na gradskom skijalištu Javorovača cijena dnevnog ski pasa je 8 €, a za djecu 5 €, koliko je i cijena noćnog skijanja.

Kolašin

Uz kilometre staza namijenjenih svim uzrastima, s dobrom opremljenjošću i iskusnim instruktorima ski centar Kolašin 1450 je idealno mjesto za zimski odmor. Ski Resort se nalazi na svega 15 minuta od grada Kolašina. Ovaj ski centar koji živi urbaniji ritam, nudi mnogobrojne skijaške staze, savremene ski-liftove, žičare s kojih se prostire pogled na veličanstvene padine Bjelasice, etno-brvnare, kafe i restorane gdje se uživa u specijalitetima crnogorske kuhinje. Ukupna dužina staza je 30 kilometara.

Cjelodnevni ski pass za odrasle iznosi 15 €, a za djecu 11 €.Više informacija pronađite na www.kolasin1450.com

Vučje, Nikšić

Ski centar Vučje prilagođen je porodicama s djecom, početnicima i njihovoj obuci, s obzirom na dvije male staze dužine 120m, dok je iskusnijim skijašima na raspolaganju rekreativna staza dužine 1200m. Pored toga, posjetitelji Vučja mogu da uživaju u nordijskom skijanju, hodanju na krpljama kao i u snowboard parku sa skakaonicom. Dnevni ski pass je 10 €, za najmlađe 5 €, najam ski opreme kao i ski borda 10 €, a sanki 5 €.

Lokve, Berane

Ski centar Lokve se nalazi na magistralnom putu Berane-Rožaje i udaljen je od Podgorice 160 km, na nadmorskoj visini od 1350 do 1650m. Posjeduje jednu žičaru dvosjed, jedan ski lift sidro i baby lift. Ukupno ima 5 km staza. Od Berana i Rožaja do ski centra se stiže za desetak minuta vožnje automobilom.

Hajla, Rožaje

Ski centar Hajla ima cjelokupan sadržaj potreban za potpuno uživanje; ski škole, rentanje i servis ski opreme, noćno skijanje. Cijena jednodnevnog ski passa je 7€, iznajmljivanje ski opreme po danu 5€ i cijena sedmodnevne škole skijanja iznosi od 50 do 60€.

Ako se, pak, odlučite za boravak u idiličnim krajolicima, u ponudi etno sela na masivu Durmitora i Pive su atraktivni izleti motornim sankama do Pivskih planina, skijaški aranžmani i usponi na Durmitor, zatim mini staze za sankanje i dječije skijanje, kao i organizovani transferi na skijališta Savin Kuk i Javorovača. Ovdje se cijene smještaja kreću od 12€ po osobi do višednevnih aranžmana po povoljnijim cijenama.

Detalnije informacije pronađite na web stranici Nacionalne turističke organizacije Crne Gore     www.montenegro.travel