U Kamernom teatru festival RUTA, stiže i Rade Šerbedžija

0

Festival će biti održan od 7. do 13. novembra

Kamerni teatar 55 domaćin je regionalnog festivala “RUTA Grupa Triglav”od 7. do 13. novembra. Predstavit će se najbolje produkcije pet prestižnih pozorišta iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Makedonije.

– “RUTA Grupa Triglav” festival će 7. novembra svečano otvoriti dogradonačelnica grada Sarajeva, Anja Margetić, i direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović, a tu večer će se izvesti kultna predstava Kamernog teatra 55 „Schindlerov lift“ u režiji Kokana Mladenovića.

 

  • „Schindlerov lift“ na otvaranju

    „Schindlerov lift“ na otvaranju

    FOTO: AVAZ


 Dramski teatar Skoplje će se predstaviti sarajevskoj publici 9. novembra predstavom „Karmen“, u režiji Dejana Projkovskog u Kamernom teatru 55. Kazalište Ulysses će 10. novembra na sceni BKC-a izvesti predstavu „Tko se boji Virginije Wolf?“, u režiji Lenke Udovički, u kojoj igra Rade Šerberdžija. Gradsko pozorište Podgorica 11. novembra izvodi predstavu „Don Kihot“ po motivima Miguela de Cervantesa, u režiji Andraša Urbana u Pozorištu mladih. Beogradsko dramsko pozorište će 12. novembra izvesti predstavu „Zelena čoja Montenegra“, u režiji Nikite Milivojević u Kamernom teatru 55. Festival će zatvoriti Mestno gledališče ljubljansko sa predstavom „Iskoristi me pa odbaci“, u režiji Gregora Grudena, 13. novembra – poručuju iz Kamernog tetara.

“RUTA Grupa Triglav” festival predstavlja mrežu partnerskih pozorišta iz gradova zemalja regije koja ima za cilj otvaranje vrata za saradnju između pozorišta u regiji, kako bi se potaknula interakcija, kako između profesionalaca iz pozorišne struke, tako i s publikom kojoj se pruža prilika za upoznavanje s recentnom pozorišnom produkcijom iz susjednih zemalja.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here