Tužilaštvo za fatalnu plavušu zatražilo produženje pritvora, a njena braniteljica blaže mjere

0

Osumnjičena za ubistvo Nine Ivankovića, vlasnika motela „Villa Ivanković“

U Kantonalnom sudu u Mostaru danas je održano ročište za produženje pritvora Suniti Hindić (21), osumnjičenoj za ubistvo Nine Ivankovića, vlasnika motela “Villa Ivanković”.

Iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona zatražili su produženje pritvora za dva mjeseca zbog, kako smo pisali, postojanja mogućnosti bijega optužene Hindić.

Pružili su, također, dokaz o tome da su date naredbe za provođenje brojnih vještačenja, balističkog, medicinskog, hemijskog i drugih, ali da Tužilaštvo do danas nije dobilo nijedan nalaz.

Braniteljica osumnjičene, advokatica Nada Dalipagić predložila je Sudu ukidanje mjere pritvora zato što, kako je navela, nije ispunjen osnovni uvjet za produženje pritvora, to jest da je, kako je navela, osumnjičena počinila krivično djelo koje joj se stavlja na teret.

Iznijela je i da nije ispunjen ni posebni pritvorski razlog da bi osumnjičena bježala s obzirom na to da je državljanka BiH, da nema drugo državljanstvo niti ima bilo gdje nekretnina, pogotovo uz činjenicu da trenutno ima lom obje noge.

Stoga je predložila izricanje blažih mjera za osiguranje prisustva osumnjičene i nesmetano vođenje krivičnog postupka.

Krivično vijeće Kantonalnog suda odluku će donijeti najkasnije do 4. novembra, kada osumnjičenoj istječe pritvor prema prvom rješenju.