Todorićeva jahta dvije godine stoji privezana u Zadru: Cijena sitnica – 1,4 miliona eura

0

Proizvedena 2006. godine, ukupne dužine 23,86 metara

Jahta Jana, ponos bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića, opet se našla na tržištu. Fortenova, pravni nasljednik Agrokora, odlučila ju je s Addiko bankom, koja je zbog zaloga stopirala prvi pokušaj prodaje, ponovno ‘utopiti’, piše Tportal.  

Riječ je o luksuznoj, 24-metarskoj jahti, marke Rive 85 Opera, koja već dvije godine stoji zavezana u zadarskoj Marini. Novinari tportala pitali su Fortenovu koriste li oni uopće jahtu i koliko ih košta vez broda. Odgovorili su kako se jahtom nisu služili, ali da je redovno servisirana.

Nisu dobili odgovor na pitanje koliko košta godišnji vez, ali u javno dostupnim cjenovnicima može se pronaći informacija da se za plovilo te dužine godišnje mjesto u marini plaća oko 24.000 eura.

– Fortenova grupa ponovno je pokrenula proceduru prodaje motorne jahte model Riva 85 Opera imena Jana. Proces prodaje usaglašen je s imateljem zaloga. Jahta je redovno servisirana i održavana te je na stalnom vezu, a Fortenova grupa ne koristi navedenu pokretninu – kažu u Agrokoru.

Jahta je proizvedena 2006. godine, ukupne je dužine 23,86 metara, a tražena cijena je 1,4 miliona eura. Riječ je o cijeni bez poreza na dodanu vrijednost, a porezni tretman će se utvrditi ovisno o poreznom statusu kupca.

– Proces prodaje predviđa mogućnost pregleda motorne jahte, upoznavanje s pravnim preduvjetima eventualne prodaje, prikupljanje ponuda i provjeru kvalificiranosti valjanih ponuda, uz primjenu kriterija najviše ponuđene cijene. Od kupaca se očekuje i garancija ozbiljnosti ponude – poručuju iz Agrokora.