Titova ulica u Sarajevu će biti blokirana od 16 sati, tramvaji će raditi do 3 sata ujutro

0

Zbog javnog dočeka Nove godine u Sarajevu u Titovoj ulici ispred Vječne vatre, danas će doći do izmjena u odvijanju saobraćaja, ali i promjena u sistemu javnog prijevoza kada je u pitanju GRAS.”Obavještavamo korisnike da će se, u skladu sa rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, a zbog potpune obustave saobraćaja povodom javnog dočeka Nove godine ispred Vječne Vatre, danas javni gradski prijevoz odvijati po izmijenjenom režimu vožnje”, poručili su iz GRAS-a.

Preduzeće GRAS će s ciljem obezbjeđenja prevoza posjetilaca ove manifestacije produžiti rad tramvajskog saobraćaja i autobuske linije Vijećnica – Dobrinja.

Tako će u novogodišnjoj noći tramvajski saobraćaj raditi produženo do 03:00 sata, s tim da će se od 16:00 sati odvijati na relaciji Skenderija – Ilidža, a od ponoći u saobraćaju će biti četiri vozila. 

Autobuska linija 31e Vijećnica – Dobrinja bit će u funkciji do 02:00 sata, s tim da će od 16:00 sati polaziti sa terminala Trg Austrije, a na relaciji Skenderija – Trg Austrije u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom, zatim preko mosta Skenderija uz korištenje trolejbuskog stajališta u ul. Hamze Hume, te dalje ustaljenom trasom. Od ponoći ova linija bit će u funkciji sa tri vozila u saobraćaju. 

Autobuske linije za Podhrastove, Bare, Koševsko Brdo, Breku i Breku II od 16:00 sati mijenjat će polazni terminal i umjesto sa Doma Armije polazit će sa terminala Park.

U utorak i srijedu, 1. i 2. januara 2019. godine javni gradski prijevoz odvijat će se po prazničnoj odnosno nedjeljnoj šemi rada.