Tijelo indijskog mađioničara pronađeno je nakon tragičnog pokusaja izvedbe Houdinijevog trika

0

Indijska policija je pronašla tijelo mađioničara koji se udavio kada je Houdini-ov trik u rijeci krenuo naopako.

Chanchal Lahiri, 42, poznat po svom scenskom imenu Mandrake, nestao je u nedjelju nakon što ga je trajektom odveo do najšireg dijela rijeke Hooghly u Kolkati oko podneva. Tamo ga je spustio dizalicom u blatne vode sa lancima i užadima. Lahiri je bio u malom kavezu. Njegove ruke i noge su očigledno bile vezane i on je imao povez preko očiju.

“Ako mogu da ga otvorim, onda će to biti magija, ali ako ne mogu, biće tragično”, rekao je okupljenima.

Njegova porodica i posmatrači čekali su na brodu da se izvuče. Drugi gledaoci su gledali sa obale, očekujući spektakl kakav je proslavio legendarni američki bjegunac Harry Houdini, ali se nije pojavio.

Lahirijevo telo, udovi koji su još uvek bili povezani čeličnim lancima, isprali su se oko 1 km od mesta pokušaja.

„Bio je veliki kaskader i to je veliki gubitak za indijsku magičnu zajednicu“, rekao je Madan Bharti, istoričar indijske magije.

Bilo da se radi o ruci ili o složenoj postavci, svaki mađioničar ima način da baca uroke na publiku. Kao što je Magic Week krenuo u poslednjoj sedmici oktobra, pogledat ćemo neke od najpopularnijih čarobnih trikova koje izvode legendarni mađioničari.

Sumit Kharbanda, predsjednik indijskog bratstva magičara u Delhiju, rekao je da je Lahiri uspješno izveo isti uspjeh barem desetak puta. On je navodno skoro napadnut od strane rulje 2013. godine kada je izveo isti štos i gledaoci su verovali da je varao.

“Vežbao je u bazenima i rekama”, reče Karbanda. „Sva magija mora biti savršena i treba mnogo prakse, ali čak i sa praksom, stvari mogu krenuti naopako. Ovo je bilo veoma opasno. Ne znam da li je to bilo pitanje disanja ili jednostavno nije bilo u stanju da poništi brave. “

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here