Taksi vozač vozač iz Tuzle Mirsad Ćosić sa Škodom Fabijom 1.9 SDI zabilježio milion pređenih kilometara.

0

Širom svijeta zabilježeni su primjerci automobila sa velikim brojem pređenih kilometara, međutim, preći više od milion kilometara u Bosni i Hercegovini, to je pravi dokaz kvaliteta.

To je uspio da postigne Mirsad Ćosić, vlasnik kompanije za prevoz putnika u cestovnom saobraćaju, koji je 2003. godine kupio novu Škodu Fabiju 1.9 SDI, piše proauto.ba. “Kada sam se 2003. godine odlučio za kupovinu novog automobila, odabrao sam Škodu Fabiju. Otišao sam u ovlašteni prodajni salon u Sarajevu i ispunio svoj ‘san’. Sve što mi je bilo bitno u tom momentu je da kupim provjeren, kvalitetan, pristupačan i pouzdan automobil. U tom momentu nisam mogao ni slutiti koliko će me služiti. Nakon toliko godina, ispostavilo se da je ta odluka bila ispravna, jer sam između ostalog redovno održavao auto u ovlaštenom servisu u Tuzli. Krajem 2018. godine uspio sam Fabijom stići i do milionitog kilometra u zahtjevn m uslovima gradske vožnje. Prvo, jedinstven je i prelijep osjećaj kupovina novog auta, a osjećaj kada se na instrument-tabli nakon mnogobrojnih devetki pokažu samo ‘crtice’ je jedinstven, jednostavno se ne može opisati riječima”, objašnjava Mirsad, te dodaje kako od kupovine vozila do danas nikada nije zabilježen veći kvar.

Svi servisni poduhvati podrazumijevali su samo redovno održavanje vozila u skladu sa servisnim intervalima i to u ovlaštenom Škodinom servisu u Tuzli. Dakle, 1,9-litarski SDI motor je i dalje netaknut. Iz tog razloga prvi i jedini vlasnik jedinstvenog primjera Škode Fabije pod bh. suncem, koja je prešla više od milion kilometara, ne razmišlja o zamjeni automobila. “Za ovaj auto sam se itekako vezao. Star jeste, prešao je ‘nezamislivu’ kilometražu, ali i dalje služi svrsi i pouzdano odgovara na sve zadatke. Milion kilometara prešao je u gradskim uslovima, u režimu ‘stani-kreni’, u taksi-službi, i zbog dokazanog kvaliteta vjerujem samo Škodi”, istakao je Mirsad. Nakon pređenog milionitog kilometra Mirsad je na poklon dobio novu instrument-tablu, koja je ugrađena u Fabiju, u ovlaštenom servisnom centru.

Također, na poklon je dobio i vaučer u vrijednosti od 5.000 KM za kupovinu novog Škodinog modela, te besplatno redovno održavanje vozila punih 12 mjeseci. Simbolično, Mirsadu Ćosiću je uručen i ručni sat Škoda koji će ga uvijek podsjećati na vrijeme provedeno u Fabiji. Sa milion pređenih kilometara može se obići planeta Zemlja čak dvadeset i pet puta.