Sutra će biti otvorene 16. paraolimpijske igre: U Tokiju će nastupiti 16 bh. sportista

0

Bosna i Hercegovina će kao zlatnog predstavnika imati reprezentaciju BiH u sjedećoj odbojci

Paraolimpijski komitet BiH zaključio je listu putnika na 16. ljetne paraolimpijske igre koje će se održati u Tokiju od 24. avgusta do 5. septembra. Boje i čast naše domovine branit će rekordnih 16 sportista.

Zlatni odbojkaši

– Dobro zdravlje i uspjeh na takmičenju su im poželjeli potpredsjednik Paraolimpijskog komiteta BiH Dragan Radić, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić, ambasador Japana u BiH Makoto Ito, te generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman – saopćeno je iz Paraolimpijskog komiteta BiH.

Bosna i Hercegovina će kao zlatnog predstavnika imati reprezentaciju BiH u sjedećoj odbojci koju čine kapiten Sabahudin Delalić, Dževad Hamzić, Ismet Godinjak, Ermin Jusufović, Adnan Manko, Adnan Kešmer, Asim Medić, Nizam Čančar, Stevan Crnobrnja, Jasmin Brkić, Safet Alibašić i Mirzet Duran.

Naš paraolimpijski tim predstavljat će i Dževad Pandžić, koji će se takmičiti u disciplini bacanje kugle. Bosna i Hercegovina će nakon duže vremena imati predstavnicu u streljaštvu – Zerinu Skomorac, koja će prilikom zatvaranja igara nositi zastavu BiH.

Drugi predstavnik naše zemlje u streljaštvu je Ervin Bejdić, dok je najmlađi predstavnik BiH stonoteniser Haris Eminović, koji će ujedno nositi i zastavu BiH na otvaranju.

 

  • Velika zasluga za uspjehe bh. paraolimpijaca pripada trenerima

    Velika zasluga za uspjehe bh. paraolimpijaca pripada trenerima

    FOTO: PKBIH


Bh. treneri

Velika zasluga za uspjehe bh. paraolimpijaca pripada trenerima, a to su: Mirza Hrustemović, Ejub Mehmedović, Zikret Mahmutović (sjedeća odbojka), Damir Muharemović (atletika), Mirsad Ređić i Nedžad Fazlija (streljaštvo) i Jovica Šormaz (stoni tenis). Ostali dio delegacije paraolimpijskog tima čine generalni sekretar Paraolimpijskog komiteta BiH i šef misije u Tokiju Osman Handžić, doktor Mirsad Muftić i ekonom Dževad Šabeta.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here