STRAVA U SRBIJI: Žena ga ostavila zbog nasilja u porodici, pa ga njezin stric hladnokrvno ubio, sjeo na travu i pozvao komšije…

0

U selu Vranovo kod Smedereva u pucnjavi je ubijen 45-godišnji Srđan Aćimović, a policija je uhapsila strica njegove supruge Dragoljuba Trailovića (69) koga sumnjiče za ovo ubistvo.

Drama se odigrala u utorak nešto poslije 16 sati ispred kuće uhapšenog Trailovića kada je Aćimović došao i od njega tražio da vidi suprugu koja ga je dva dana ranije napustila.

Trailović je, navodno, otišao da pozove bratanicu, ali je umjesto toga uzeo pištolj, vratio se, i nakon rasprave, ispalio nekoliko hitaca u Aćimovića.

Nakon ovoga, sjeo je na travu i rekao komšijama koji su dotrčali da pozovu policiju.

Motive ovog zločina koji je uznemriio seljane, utvrdiće istraga. Po dolasku policije, Trailović se mirno predao i razgovarao sa inspektorima.

Aćimovića je supruga i ranije prijavljivala policiji zbog nasilja u porodici. 

Prije dva dana ju je, navodno, pretukao, te je ona riješila da ga ostavi i vrati se u kuću pokojnog oca koja se nalazi u istom dvorištu gdje i kuća njenog strica.

Aćimović je zahtijevao da mu se vrati, prijetio i bio nasilan.

Ubistvo se dogodilo u dvorištu Trailovićeve kuće, gdje je osumnjičeni ispalio više metaka iz pištolja u Aćimovića i ubio ga na mjestu.