Stanić iz SDS-a: Dodik smatra da Solunski front ne bi bio probijen da nije bilo njega

0

Slušajući diskusiju Milorada Dodika stiče se utisak da Solunski front ne bi bio probijen da nije bilo Milorada Dodika. Gdje su na svečanosti Dana srpskog jedinstva predstavnici opozicije? Zašto nismo pozvani, upitao je Miladin Stanić, šef Kluba poslanika SDS tokom današnje diskusije na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

Stanić je upitao kako Milorad Dodik može držati lekcije o srpskom jedinstvu kada nikoga iz opozicije nije pozvao u Banjaluku na svečenost povodom Dana srpskog jedinstva.

– Milorade, pozivaš na jedinstvo samo kada ti treba zbog tvoje lične i partijske koristi. Da li su za Dodika on i ljudi iz pozicije narod prvog reda, a opozicija drugog reda – kazao je Stanić.

On je na posebnoj sjednici NSRS poručio da je ovaj zakon trebao prilagođen uslovima u Republici Srpskoj.

– Zakon o zaštiti ćirilice treba usvojiti, ali smatram da je on morao biti bolje pripremljen i usklađen sa postojećim zakonima, kako bi se izbjeglo da se nađe pred Vijećem naroda ili Ustavnim sudom – kaže Miladin Stanić, šef Kluba poslanika SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

On ističe se takvim kretanjem zakon obesnažuje, omalovažava i da mu se daje manji značaj.

– Daleko je bolje da se radio prihvatljiv zakon da se to pitanje riješi u jednom mahu i da se provodi nego da se povlači pred Vijećem naroda ili Ustavnim sudom – naveo je Stanić.

On je istakao da ovaj zakon treba usvojiti i da će Klub SDS će glasati za ova njega, ali je apelovao da se urade određene izmene kako bi on bio primjeniv odmah nakon usvajanja.

– Milorade, moraš da znaš da je istorija je kreirala ovaj dana a ne pojedinci – poručio je Stanić.

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here