Šta je zanimljivo u Sarajevu u posljednjoj sedmici aprila?

0

Početak proljeća donosi nam mnogo zanimljivosti, pa tako i u glavnom gradu BiH nas očekuje mnogo manifestacija, konferencija, izložbi, predstava i nastupa. U nastavku teksta smo vam pripremili neke od brojnih dešavanja u posljednjoj sedmici aprila u srcu BiH.

Narodno pozorište Sarajevo je domaćin izložbe “Teatar pod opsadom” autorice Hane Bajrović, koja se otvara u četvrtak i dostupna je do 30.aprila.

Muzička konferencija Balkan Advanced Music (BAM-C) od 25. aprila, do 27. aprila na više lokacija će ugostiti neka od važnih imena poput: Dr. Motte, Kezz, Hibrid, Ida Prester, PEZNT, 84Bit…

Osim navedenog, u četvrtak 25. aprila, prezentiraće se proljetno izdanje događaja Boje i Vino u organizaciji Balkantine, uz kombinaciju sa prijatnom muzikom, delicijama i vrhunskim vinima.

25 april je buran datum za Sarajlije, jer taj dan je planiran i koncert u Domu policije, koji otvara Sarajevo International Guitar Festival 2019, koji će održavati španjolski gitarista Rafael Aguirre i ugostiti će mnoga poznata imena poput: Duo Deloro, Alexander Swete, EuroStrings Artists, Atanas Ourkouzounov, Jure Cerkovnik i mnogi drugi.

Taj dan će se održati i Prvi modni forum: Rewriting fashion/We can create change, together! Na forumu će se naći mnogi modni dizajneri, urednici lifestyle magazina i fotografa, u Klubu Jedan.

A u okviru Pop Art festivala Jazzbini, iste noći nastupiti će sarajevska grupa Protest, dok u Trezoru na techno partyiju će nastupiti Sestre.

Stand-up nastup sarajevskog glumca Dragana Marinkovića Mace u klubu Cinemas Sloga će se održati u petak 26 aprila.

Letu Štuke predstavljaju svoj novi album, koncertom u Domu mladih, a Dubioza Kolektiv koji će im se pridružiti na sceni će se pobrinuti da provod bude potpun.

Petak u Olimpijskom kompleksu Zetra, bit će obilježen velikim plesnim događajem: Red Bull – Dance Your Style & Brown Sugar RnB Special Editon. U plesnim borbama u različitim disciplinama uličnog plesa nadmetat će se najbolji iz ove branše.

U subotu, 27og aprila, slijede nas 2 zanimljivosti: ARTlab Studio, u kojem će se predstaviti novi projekti i dizajneri odjeće, namještaja, nakita i dr, dok je isto veče najavljen i koncert zagrebačkog benda Elemental u Aquarius Vilsu.

U ponedjeljak, 29. aprila u BIS-u, u mladi sarajevski glumci će odigrati diplomsku predstavu Murlin Murlo.

A kao šlag na tortu, za završetak aprila tj. 30-og, u Narodnom pozorištu održati će se veliki Ramazanski koncert u izvedbi Sarajevske filharmonije.