Snijeg u BiH već pravi probleme vozačima, najavljene nove padavine

0

Zbog snijega i poledice, iz BIHAMK-a se vozačima preporučuje opreznija vožnja

Snijeg koji je počeo padati u dijelovima Bosne i Hercegovine, počeo je stvarati probleme učesnicima u saobraćaju.

Na magistralnim putevima M-18 Srednje-Olovo-Kladanj i M-16 Bugojno-Kupres pada snijeg koji se mjestimično zadržava na kolovozu.

Na ostalim dionicama kolovoz je pretežno mokar, a zbog niske temperature iz BiHAMK-a upozoravaju na moguću poledicu.

Iz BIHAMK-a sve vozače podsjećaju na obavezno korištenje zimske opreme.

Najavljene nove padavine

U nedjelju 09.12.2018., jutro pretežno sunčano. Po kotlinama centralen i istočne Bosne sa maglom i niskim oblacima. Tokom poslijepodneva postepeni porast naoblake u Bosni, a u Hercegovini u večernjim satima. Krajem dana i u noći očekuje se kiša, a na planinama snijeg. Vjetar u Bosno slab do umjeren južni i jugozapadni, a u Hercegovni ujutro slaba bura, a u ostatku dana slab jugo. Jutarnje temperature od -4 do 2, na jugu od 3 do 8, a dnevne od 7 do 13, na jugu od 11 do 15 °C.

U ponedjeljak 10.12.2018., u Bosni u jutarnjim satima i tokom prijepodneva pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili rosuljom, a na planinama sa slabim snijegom. U ostaku dana bez padavina i postepeno smanjenje oblačnosti. U Hercegovni pretežno sunčano. Jutarnje temperature od -2 do 4, na jugu od 3 do 9, a dnevne od 3 do 9, na jugu od 10 do 14 °C.

U utorak 11.12.2018., u centralnim i istočnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme, a u ostataku zemlje pretežno sunčano. Tokom dana porast naoblake u Bosni. Kiša se očekuju u centralnim i istočnim područjima Bosne. U večernjim satima u nizinama istočne Bosne je moguć snijeg. Jutarnje temperature od -5 do 1, na jugu od 0 do 5, a dnevne od 1 do 7, na jugu od 5 do 10 °C.

U srijeda 12.12.2018., u centralnim i istočnim područjima Bosne, veći dio dana, pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano. Jutarnje temperature od -5 do 1, na jugu od 0 do 5, a dnevne od 1 do 7, na jugu od 6 do 10 °C., objavljeno je na stranicama Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here