Slušalice od veganskog materijala i staklenih vlakana

0

Svaki set dolazi sa unikatnim serijskim brojem koji je graviran na njihovom ramu

Njemački audio brend, Sennheiser, proslavlja 75. rođendan ove godine, pa su tim povodom lansirali nekoliko specijalnih proizvoda. Najnovije specijalno izdanje dolazi u formi ultra-limitirane verzije klasičnih HD 800 S slušalica. Komemorativni komad će biti ograničen na samo 750 jedinica širom svijeta, sa cijenom od 1.700 dolara.

Kolekcionarsko izdanje slušalica dolazi u specijalnoj mat-zlatnoj boji, koja na predivan način akcentira crne i srebrne tonove. Kako kažu iz Sennheisera, ovo izdanje se ručno proizvodi u sjedištu ove kompanije u Vedemarku u Njemačkoj.

Kućište je napravljeno od plastike ojačane staklenim vlaknima, što mu daje izuzetnu izdrživost i lakoću. Jastučići za uši napravljeni su od veganskog materijala, koji povećava njihov komfor. Svaki set dolazi sa unikatnim serijskim brojem koji je graviran na njihovom ramu, akcentujući njegovu ekskluzivnost.

Kada se radi o hardveru, ovo specijalno izdanje identično je standardnoj varijanti, sa rasponom frekvencije od 4 do 51.000 Hz, i patentiranim 56 mm Duofol transduserima koji minimizuju harmoničnu distorziju.