Skupština Srbije nastavila sjednicu o Kosovu: Vučić poručio ”ovo je zastrašivanje naroda”

0

Skupština Srbije danas je nastavila raspravu o izvještaju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o stanju na Kosovu i dijalogu s Prištinom.

Prvi dio sjednice, kojoj je prisustvovao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i državni vrh, završena je sinoć. Svi oni i danas dolaze u srpski parlament, gdje bi oko 10:30 sati trebalo da se obrati predsjednik Srbije.

Predsjednik Srbije istakao je kako je današnji dan počeo informacijom da su jedinice ROSU jutros upale na sjever Kosova i da je 13 osoba uhapšeno, a tri povrijeđene u akciji kosovske policije.

– Želim da vas obavijestim da je teško stanje gdje se nenaoružani Srbi suprodstavljaju ekstremističkim albanskim skupinama. Albanski specijalci su probili tri barikade. Treba da znate da Srbi nisu raspolagali nikakvim oružjem. Oni su pokušali da se verbalno suprodstave njima, do sada nema poginulih. U Kosovskoj Mitrovici se dogodila i pucnjava – rekao je između ostalog Vučić.

Tvrdi da sve što se prethodno dogovorilo na sastanku u Briselu, ticalo se upravo da ne dođe do ulaska na sjever Kosova, a upravo se to dogodilo. Smatra kako je ovo zastrašivanje naroda. 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here