Sidran: Hvala doktoru Gavrankapetanoviću, borim se

0

Bh. književnik Abdulah Sidran krajem prošle godine obolio je od koronavirusa te se liječio u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu. Podsjećamo, 7. decembra prošle godine Sidran je smješten u Opću bolnicu gdje je proveo skoro 50 dana.

Danas, prvi put je izašao van svog doma.

Ovo je moj prvi izlazak vani, da sam sjeo negdje. Neki dan sam izašao do trafike. Borim se za svoje zdravlje, doktori ovo stanje zovu vertikalizacijom pacijenta. Čovjek je ležao 50 dana i više, ali treba vratiti disanje. Imam sa sobom aparat sa kisikom i sada se treba osloboditi sprave ove – kaže Sidran za “Avaz”.

Desilo se čudo

Ističe da se bori koliko može, a doktori su rekli da se desilo čudo.

– Imam divne prijatelje, hoću da se borim i kada bih znao da su sile jače 100 puta, ja se borim protiv njih – rekao nam je Sidran.

Oporavak Sidrana je na dobrom je putu, a danas je sa prijateljima popio prvu kafu van svog doma. Iskoristio je priliku te poslao emotivnu poruku doktoru Ismetu Gavrankapetanoviću.

Hvala doktoru Ismetu Gavrankapetanoviću

– Imam jednu obavezu. To je moj dogovor s genijalnim, divnim, nevjerovatnim, mojim doktorom Ismetom Gavrankapetanovićem. Obećao sam mu kada prvi put izađem iz kuće u neki javni prostor da ću mu mahnuti rukom, da ću ga zagrliti, da ću ga poljubiti, da moju ljubav, moju radost prenese divnim saradnicima… A, mnogo ih je, ljekara, doktorica, sestara s kojima sam dva mjeseca živio u njihovom domu, u Općoj bolnici. Moj brat, moj sin, sve moje. Dragi doktor Ismet Gavrankapetanović. Živio mi, brate moj – rekao je Sidran.