Serija “Područje bez granica”, u kojoj igra Izudin Bajrović, osvojila Gran pri na francuskom festivalu

0

Najbolja serija u programu International Panorama najznačajnijeg svjetskog festivala serija “Series Mania”

Serija “Područje bez signala” (The Last Socialist Artefact) producentice Ankice Jurić Tilić i reditelja Dalibora Matanića osvojila je Grand pri za najbolju seriju u programu International Panorama na svečanom zatvaranju najznačajnijeg svjetskog festivala serija “Series Mania”, održanom u francuskom gradu Lileu.

U ovoj seriji igra i bosanskohercegovički glumac Izudin Bajrović.

Nagradu je, od predsjednice žirija, ugledne francuske novinarke Florens Aubenas (Florence Aubenas), preuzela producentica serije Ankica Jurić Tilić.

– Dirljivo mi je to je žiri s toliko veselja baš nama dodijelio ovu nagradu. Presretna sam, reakcije na seriju i nagradu su divne, i jedva čekam podijeliti veselje s cijelom ekipom – izjavila je Jurić Tilić.

Na festivalu “Series Mania”, koji se održao od 26. avgusta do 2. septembra, prikazano je više od 60 ekskluzivnih premijera serija iz cijeloga svijeta, a u takmičarskom programu Panorama International u kojem je “Područje bez signala” nagrađeno titulom najbolja serija, u konkurenciji je bilo 15 serija.

Serija je nastala prema istoimenom romanu Roberta Perišića (Sandorf, 2015.), a scenarij potpisuju Hana Jušić, Milan F. Živković i Jelena Paljan.

“Područje bez signala” je priča o dvojici Zagrepčana koji dolaze u od sviju zaboravljen gradić s ciljem da ožive odavno propalu tvornicu, kako bi za misterioznog naručitelja proizveli turbinu kakva se već odavno ne proizvodi. U šest epizoda serija prati Olega (Rene Bitorajac), spretnog poslovnjaka, njegovog introvertiranog bratića Nikolu (Krešimir Mikić), Šeilu (Jovana Stojiljković), mladu kustosicu koja se vraća u svoje rodno mjesto, karizmatičnog inženjera, bivšeg sindikalnog vođu Jandu (Izudin Bajrović), mladog Branoša (Goran Bogdan), radnika koji ima sve atribute novog vođe, te opuštenu, bistru, spretnu konobaricu Lipšu (Tihana Lazović) koja se i u najizazovnijim situacijama dočeka na noge.

Osim njih u seriji glume Slavko Štimac, Lana Barić, Milena Zupančič, Stipe Radoja, Anđela Ramljak, Marko Mandić, Goran Marković te brojni drugi glumci.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here