Saopštenje porodice Marine Tucaković: Izgubili smo majku i suprugu, a ne nacionalno blago

0

Aleksandar i Milan Radulović, suprug i sin Marine Tucaković, ističu da žele da se njena sahrana obavi intimno, u krugu porodice i prijatelja.

U saopštenju su zahvalili svima na izjavama podrške, saučešća i prijateljstva.

Izgubili saputnika, a ne nacionalno blago

– Mi smo izgubili majku i suprugu, životnog saputnika, a ne nacionalno blago. Marina nikada nije voljela patetiku i masovno obilježavanje njene smrti bilo bi protiv duha po kom je živjela i radila. Njena želja je uvijek bila da bude sahranjena u porodičnoj grobnici, zajedno sa svojim sinom Milošem, a ne u Aleji Velikana – naveli su sin i suprug u saopštenju.

Oni su napisali da je Marinina želja da se „sahrana obavi intimno, u krugu najuže porodice i prijatelja, uz prisustvo sveštenika i opelo“.

-U vidu epidemiološke situacije i u želji da zaštitimo naše najbliže od te strašne bolesti koja je na kraju svega odnijela Marinu, želimo da se oprostimo od nje bez prisustva publike i novinara – naveli su.

Najavili su da će, kako bi ispoštovali prijatelje, saradnike, poštovaoce, a i javnost, biti održana komemoracija nakon 40 dana žalosti, a tačan datum i mjesto bit će naknadno saopšteni pod okriljem uprave grada.

– Poštujmo Marinine želje, kao što volimo njene pjesme, budimo odgovorni prema situaciji, kao što bi ona bila, i pustimo ožalošćene da tuguju u miru – poručili su.

Oni su dodali da je Marina Tucaković preminula 19. septembra, od komplikacija izazvanih oboljenjem Covid nakon višegodišnje borbe s rakom.

– Umrla je brzo, par dana nakon što je hospitalizovana. Njena bolest je već nekoliko mjeseci vodila bitku protiv nje, a Covid je uspio da je pokosi za samo nekoliko dana. Umrla je van svoje kući, u nesvjesnom stanju, i otišla na nebo ostavivši svoje najbliže, muža i sina – poručili su, piše Tanjug.

Svaka minuta bila kao godina

Dodali su i da je svaka minuta koju je Marina provela u bolnici za njih bio dug kao godina.

Ističu i da se ona uvijek odgovorno pazila za ovih godinu i pol dana pandemije, ali da je samo jedan trenutak bio potreban da bude izložena virusu koji je obesmislio godine njene bitke s rakom.

– Nije stigla da primi prvu dozu vakcine zbog terapije koju je upravo završila. Slaba i bolesna, nije imala tu sreću da sebe zaštiti, a to joj je bila želja – napisali su članovi porodice.

Oni su zahvalili svima koji su bili uz Marinu od prvog dana kad je saznala da je bolesna i da im je značio svaki izraz prijateljstva u svim teškim trenucima.

– Znamo da je Marina mnogim ljudima mnogo značila, da je bila voljena i cjenjena i kao čovjek i kao umjetnik. Da je Marina ostavila trajan trag na muzičku scenu Srbije i regiona je nešto čime se ponosimo i po čemu nam je drago da će se ona pamtiti. Znamo da se mnogi trenutno osjećaju ožalošćeno – naveli su Aleksandar i Milan Radulović.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here