Rasplesani Mercedes-AMG A45 na ledu u Švedskoj

0

Dok nestprljivo čekamo dolazak novog modela A45, Mercedes je objavio novi teaser koji je snimljen u Švedskoj.Prethodni teaser je snimljen na asfaltu, a ovog puta je ta podloga zamijenjena ledom. Oba videa šalju istu proruku, iako hatchback baziran na platformi s pogonom na prednje točkove, stražnji dio automboila će “plesati” kao da se radi o automobilu sa stražnjim pogonom.

To je moguće zahvaljujući drift modu koji omogućava modelu A45 da klizi i bez velikog truda vozača. Još uvijek nije jasno da li će isto biti i u slučaju produkcijskog automobila, ali kada je riječ o prototipu, vozač treba odabrati Race mod, deaktivirati ESP, povući obje lopatice smještene iza upravljača, a potom povući desnu lopaticu.

Opremljen 4Matic sistemom, novi kompaktni hatchback visokih performansi će imati 2.0-litarski benzinski motor s turbopunjačem uparen s osmostepenim automatskim mjenjačem s duplim kvačilom. U osnovnom modelu četverocilindrični motor isporučuje 383 KS, dok će prvi A45 S u historiji razvijati 416 KS.

A45 i A45 S ćemo vjerovatno vidjeti na Sajmu automobila u Frankfurtu u septembru.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here