Rami Malek: Nisam htio u novom “Bondu” glumiti teroristu vođenog religijom

0

Oskarovac Rami Malek (38) otkrio je da je prihvatio ulogu negativca u novom filmu o Jamesu Bondu tek nakon što je bio uvjeren da lik kojeg bi glumio neće imati nikakvu religijsku ili ideološku pripadnost.

“Rekao sam, ne možemo ga povezati ni s jednim terorističkim činom koji odražava određenu ideologiju ili religiju. To nije nešto u čemu bih uživao, tako da ako da ako sam zato vaš izbor, onda možete računati na mene”, ispričao je Malek u intervjuu za britanske medije.

Istakao je da glumi “odličnog lika” koji je “drugačija vrsta terorista” i da je veoma uzbuđen što je dio idućeg nastavka filma o tajnom agentu.

“Riječ je o još jednoj odličnoj skripti od ljudi koji su shvatili šta tačno publika želi vidjeti u tim filmovima”, izjavio je Malek koji je lika kojeg će glumiti u filmu opisao kao “misterioznog negativca naoružanog opasnom tehnologijom”.

Glumac egipatskog porijekla nagrađen je Oscarom za najbolju glumu u filmu “Bohemian Rhapsody”, priči o frontmenu grupe “Queen” Freddiju Mercuryju.

Naziv najnovijeg filma o Jamesu Bondu nije potvrđen još uvijek, ali ga mnogi nazivaju “Bond 25”. U toku je snimanje, a premijera se očekuje u aprilu 2020. godine.

Film se snima u režiji Caryja Jojija Fukunage, a Daniel Craig će ponovo glumiti tajnog agenta iz romana Iana Fleminga.