Prvi put nakon smrti Đorđa Balaševića oglasila se i njegova supruga Olivera

0

Autorica knjige “Planeta dvorište”, objavila je video iz gostovanja u jednoj emisiji u kojoj je govorila u povodu obilježavanja ovog dana

Olivera Balašević nije se oglašavala u javnosti otkako je prije deset dana preminuo njen suprug, legendarni Đorđe Balašević. Fotoreporteri su je snimili samo ispred kuće u Novom Sadu, gdje je od vjenčanja živjela s Balaševićem. Sada se Olivera prvi put oglasila na svom Instagram profilu nakon suprugove smrti, a oglasila se u povodu Međunarodnog dana materinjeg jezika. Olivera, inače autorica knjige “Planeta dvorište”, objavila je video iz gostovanja u jednoj emisiji u kojoj je govorila u povodu obilježavanja ovog dana.

Opis: Olivera Balašević

INSTAGRAM

– Živimo u čudnim vremenima. Ono što je daleko svakog dana se čini još daljim. A ono što nam je blisko, sve nam je bliskije i bliskije. U kaosu ovog iskrivljenog ogledala pandemije i apsurda, tko smo mi ako ne stremimo k vrijednostima? Najdubljim,onim što vuku iz naših korijena i tiho nas, šaptom, podsjećaju tko smo. Tako i danu maternjeg jezika dugujemo, ako ništa, barem zahvalnost. Što nas opominje da ne zaboravimo. Korijene. Majke. Bake. Nas same – napisala je Olivera uz objavljeni video i nastavila:

– Međutim, ne mogu se ne pitati da li je maternji jezik onaj kojem nas uče naše majke ili je to pak onaj koji učimo svoju djecu?

Za kraj je poručila kako joj je bila čast i odgovornost da povodom obilježavanja 20. međunarodnog praznika maternjeg jezika i ona kaže nekoliko riječi.

-Moja ga majka, nažalost, nije imala. Odrastajući u nekim drugim vremenima, zauvijek je ostala bez tog izvornog, koji piše naše prve priče. Ili ga je možda i imala, samo mu ne znamo ime? Bilo kako bilo, sreća je da planete imaju svoj jezik. I da se razumiju.

One su pak tajno i nepogrešivo povezane, svjetovi za sebe. Različite, a iste. Čast mi je bila, i odgovornost, da povodom obilježavanja 20. međunarodnog praznika maternjeg jezika i ja kažem par riječi. Onih iz najdaljih kutaka duše, kako već biva kada iz vas progovara dijete ratnog siročeta, koje je odraslo baš ovdje, u Kovačici. Šapnuli su mi sa moje Planete, da vam prenesem da ne zaboravljate. Već da se sjećate – rekla je.