Pronađen vozač Golfa koji je u Boljakovom Potoku udario motociklistu i pobjegao

0

Poduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju saobraćajne nesreće koja se dogodila 12. septembra ove godine u ulici Safeta Zajke, općina Novi Grad Sarajevo, pripadnici Odjeljenja za saobraćajne istrage su 13. septembra ulici Sulje Jahića, pronašli Golf 5 (A71-O-851) i vozača E. O. (44) iz Sarajeva.

On je pobjegao s mjesta nesreće nakon što je u Boljakovom Potoku vozilom udario motociklistu koji je zadobio teške tjelesne povrede.

– O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tuzžilaštva Kantona Sarajevo, koji je naložio da se izvrši uviđaj uz prisustvo ovlaštenog sudskog vještaka mašinske struke. Također je po nalogu tužioca, od E.O. uzeta pismena izjava na navedene okolnosti. Po kompletiranju operativnog materijala, policijski službenici će Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo dostaviti službeni izvještaj protiv E.O., zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 336. (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja) i člana 337. stav 1. (Neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi), a u vezi sa članom 332. stav 3. (Ugrožavanje javnog prometa) KZ F BiH- navedeno je u saopćenju MUP-a Kantona Sarajevo.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here