Prekid rada Google Calendara, izazvao haos širom svijeta

0

Kalendar Google prestao je da radi iz nepoznatih razloga, a milioni korisnika su ostali bez rasporeda, planera i podsjetnika za sastanke.

Umjesto planera, podsjetnika i dnevnih rasporeda u Google Calendar aplikaciji, korisnici su dobili klasičnu poruku o prekidu rada. “Sadržaj nije pronađen. Greška 404“, iskočilo je milionima korisnika Google Calendar aplikacije ili na računarima. Problem je posebno bio izražen u Velikoj Britaniji, većem dijelu Evrope i Americi, sudeći prema podacima stranice Down Detector.


Iz Google kompanije su rekli da su upoznati sa problemom i da intenzivno rade na njegovom rešavanju i dodali da će uskoro imati više informacija, pa su problem otkrili i rešili tek nakon skoro četiri sata nedostunosti servisa! Prekid rada Google-ovog kalendara uslijedio je samo sat vremena nakon što je Google G Suite objavio da je uz ovaj kalendar mnogo jednostavnije praviti planove, zakazivati sastanke i praviti raspored aktivnosti.

Naravno, pad je izazvao haos u biznis svijetu i svim korisnicima, koji se oslanjaju na sadržaj kalendara, ne pamteći baš sve svoje dnevne zadatke. Neki korisnici su toliko ljuti da razmišljaju o podnošenju tužbe za ovaj ozbiljan Google propust, jer su tokom njega izgubili važne klijente ili došli u zaostatak sa poslom.