Počinje izgradnja adrenalin parka u Pionirskoj dolini

0

U Pionirskoj dolini početkom naredne sedmice, na lokaciji pored staze, lijevo od ulazne kapije, trebali bi početi radovi na izgradnji adrenalin parka za djecu i mlade, koji će se prostirat na ukupno 2.500 kvadratnih metara površine.

Ugovor s izvođačem radova, firmom Scorpio iz Zenice, nakon tenderske procedure upravo je potpisan, a radovi na izgradnji prvog sadržaja takve vrste u centru Sarajeva mogli bi početi već u ponedjeljak, saopćeno je iz KJKP “Park”.

Po riječima v.d. direktora “Parka” Edina Abdurahmanovića koji je potpisao ugovor o izvođenju radova, montaži opreme i obuci osoblja, novi najmoderniji sadržaj u zelenoj oazi sastojat će se od tri dijela odnosno adrenalin staza sa različitim preprekama i mostovima, umjetne stijene za penjanje površine oko 50 kvadrata, visoke do šest metara, te dječijeg zip linea sa polaznom i zaustavnom platformom.

Izgradnju adrenalin parka finansirat će Općina Centar, za šta je u martu potpisan i sporazum sa Općinom koja je budžetom odredila sredstva za tu namjenu.

Rok za izvršenje radova i puštanje u rad adrenalin parka je 30 dana.