Počinje ceremonija otvaranja EYOF-a: Pogledajte kako izgleda spektakl na Koševu

0

Ceremonija otvaranja EYOF-a počet će u 19 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase, a sudeći po fotografijama koje je poslao fotoreporter portala Radiosarajevo.ba naš najveći stadion bit će ispunjen do posljednjeg mjesta.

Na samom ulazu na stadion stvorile su se velike kolone, a na stadionu je sve spremno za izlazak sportaša na tartan stazu kojom će prodefilovati sa zastavama. 

Na ovogodišnjem EYOF-u nastupit će takmičari iz Portugala, Holandije, Albanije, Grčke, Kipra, Njemačke, Norveške, Poljske, Irske, Rusije, Luksemburga, Rumunije, Andore, Velike Britanije, Austrije, Slovačke, Danske, Belgije, Italije, Latvije, Mađarske, Slovenije, Estonije, Islanda, Lihtenštajna, Švicarske, Španije, Litvanije, Bugarske, Ukrajine, Švedske, Češke, Bjelorusije, Hrvatske, Francuske, Gruzije, Kosova, Srbije, Turske i naravno Bosne i Hercegovine.

Takmičari, njih 1.700 dolaze iz 46 zemalja, a gledat ćemo takmičenja u alpskom skijanju, biatlonu, nordijskom trčanju, snowboardu, hokeju na ledu, brzom klizanju, umjetničkom klizanju i karlingu

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here