Počeli radovi na izgradnji podzemne garaže i trga prekoputa Vijećnice

0

U ponedjeljak počinju radovi na, kako su naveli iz Općine Stari Grad, četiri kapitalna projekta u ovoj godini. To su izgradnja prve javne podzemne garaže sa višenamjenskim trgom, sportske sale za OŠ “Edhem Mulabdić“, rekonstrukcija Doma zdravlja Stari Grad i administrativnog sjedišta Općine.Fotoreporter portala sarajevograd.ba jutros je zabilježio radnike koji već rade na pripremi gradilišta za početak radova, odnosno sječu stabala, ograđivanje prostora te odvoz materijala.

Radovi na svim lokacijama počinju istovremeno, a rok završetak izvođenje radova je 180 dana.

S obzirom da će se raditi o velikim gradilištima iz Općine su apelovali na građane i vlasnike susjednih objekata da imaju razumijevanja i strpljenja, te da poštuju mjere zaštite na gradilištu koje će biti postavljene od strane izvođača radova.

“Što se tiče zgrade Općine Stari Grad radovi će početi od objekta B, a za građane će biti na vrijeme postavljene smjernice s obzirom da se prostorije Porezne uprave Stari Grad i MUP-a Kantona Sarajevo nalaze na II spratu i u prizemlju objakta B”, naveli su.

Općina Stari Grad se za ove projekte kreditno zadužila u iznosu od 13,3 miliona konvertibilnih maraka kod Saudijskog fonda za razvoj, a rok otplate kredita je 20 godina.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here