Pjevala je sa Zdravkom Čolićem, a onda se desio rat, evo gdje je danas i šta radi Ivana, koju tata zove zlato

0

“Ja se zovem Ivana, a tata me zove zlato, rekla sam mami kad porastem, udaću se za tebe, zato rastem i rastem i jedva čekam da porastem” – pjevali su Zdravko Čolić i mala Ivana 1990. godine u pjesmi “Čaje šukarije”. Od nastanka ove pjesme prošle su tri decenije, a djevojčica Ivana iz spota se nikada više nije pojavljivala u medijima.

Ivana Legin otpjevala je čuvenu pjesmu, sa jednom od najvećih zvijezda Jugoslavije, Zdravkom Čolićem, a ovome je prethodila i uloga koju je odigrala u kultnom filmu “Kuduz”.

Legin: Glumila u kultnom filmu "Kuduz"

Trenutno Ivana živi i radi u Australiji i bavi se režijom, produkcijom i marketingom.

Iako joj je karijera još kao djevojčici, koju cijela Jugoslavija i danas pamti, krenula uzlaznom putanjom, sve je prekinuo rat. Ivana je u Australiji ostvarila nekoliko uloga, ali su, kako je otkrila, bile amaterskog tipa.

Nakon izbijanja rata, Ivana je iskusila izbjeglički život, koji je i danas ostavio ožiljke na njenoj duši. Jer, bila je samo djevojčica…

Trenutno Ivana živi i radi u Australiji i bavi se režijom, produkcijom i marketingom

-Izbjeglištvo je išlo preko Beograda, Zagreba, Rusije, pa tek onda do Australije. Kao i svima ostalima koji su lutali svijetom pokušavajući da nađu svoj kutak mira i sigurnosti, bilo je nemirno, nesređeno i nestabilno. Tek što smo se navikli na jednu školu i način života, našli smo se u drugom okruženju sa novim jezikom i kulturom. Nije bilo lako, ali ovakva iskustva definitivno jačaju. Mali ožiljci će uvijek biti prisutni, nekada će da zasvrbe ili da se upale, obično kada to najmanje očekujemo. Međutim, na to gledam kao proživljeni život i kad taj ožiljak zasvrbi samo me podsjeti da sam u 33 godine preživjela nešto što mnogi nisu sa devedeset – rekla je Ivana svojevremeno u jednom intervjuu.