Ovo je Danel Rajković koji je poslao šokantne poruke imamu Emiru Nuhiću

0

Emir Nuhić, imam u džematu Blagaj u Bosanskom Novom, dobio je ozbiljne prijetnje putem Facebooka. Sve je prijavio policiji

Naime, prijetnje mu je poslao Danel Rajković. Prvi put pisao mu je prije desetak dana, da bi mu se ponovo obratio preksinoć na Facebooku, uz upozorenje da se ni najmanje ne šali u svojim namjerama.

Rajković je u prijetnjama naveo da bo volio da “Vladimir Putin poludi i da počne da ubija muslimane kao što je Hitler ubijao Jevreje u Drugom svjetskom ratu”, a također je poželio da “Putin počne bacati atomske bombe po svim većim gradovima sa muslimanskim većinskim stanovništvom”.

Nuhić je imam u džematu Blagaj već osam godina. Nikada nije imao problema sa komšijama, a nacionalna mržnja ne postoji. Međutim, jučer je primio ozbiljne prijetnje po život sebe i svoje porodice, kao i svih muslimana na ovim prostorima od izvjesnog Danela Rajkovića.

„Trebalo bi bar prepoloviti broj muslimana u svijetu, jer islam je zlo. Treba vam izmisliti neku bolest kao što je HIV u Africi, pa da krepajete i djeca da vam crkavaju. Pala je na Markale. Nož, žica, Srebrenica!”, poruke su Rajkovića koje je na Facebook dobio imam Emir Nuhić.

Naglašava kako čvrsto stoji iza svojih prethodno izrečenih riječi, te navodi da će se „Turcima lično napiti krvi“, i da mu za to treba samo automat s četiri okvira i nekoliko bombi.

„Samo, pored mene nema muslimana, sve su četnici. Treba mi gomila Turaka da pucam po njima i bacim bombe. Je**ću vam majku lično. Pala je na Markale“, napisao je Rajković.

O prijetnjama i zastrašivanju muslimana u RS-u nedavno se oglasio i reis-u-ulema Husein efendija Kavazović, kojije pisao i visokom predstavniku i članovima Predsjedništva BiH

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here