Otvorena humanitarna izložba sarajevskih fotoreportera s ciljem pomoći oboljelim u BiH

0

Novac od prodatih fotografija bit će uplaćen Udruženju Pomozi.ba za nenamjenski fond za liječenja, s obzirom na to da je sve veći broj apela za finansijsku pomoć oboljelima

Grupa sarajevskih fotoreportera iz nekoliko medija i agencija u saradnji s Udruženjem Pomozi.ba otvorila je večeras u Sarajevu humanitarnu izložbu fotografija, javlja Anadolu Agency (AA).

U prostorijama JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo izložene su neke od najljepših fotografija ovih fotoreportera koji njihovom prodajom žele pomoći teško oboljelim osobama u Bosni i Hercegovini.

Novac od prodatih fotografija bit će uplaćen Udruženju Pomozi.ba za nenamjenski fond za liječenja, s obzirom na to da je sve veći broj apela za finansijsku pomoć oboljelima.

Čast im je da su ovo uradili u saradnji sa udruženjem Pomozi.ba.

Osnivač Udruženja Pomozi.ba Elvir Karalić bio je večeras među velikim brojem ljudi koji su došli na otvaranje izložbe.

“Ovo je prvi event ove vrste koji radimo. Dosad smo radili na stotine raznih humanitarnih akcija, priča ali ovo je nešto posebno i nama posebno značajno, da se grupa fotoreportera odlučila na ovakav korak i da su izabrali nas, između toliko humanitarnih organizacija da budemo partneri u ovoj lijepoj priči”, rekao je Karalić.

Podsjetio je da će prihod od fotografija, prvenstveno ići u fond za liječenje oboljelih.

“To je nenamjenski fond koji smo mi napravili kako bi pomogli velikom broju oboljelih, kojih je svakim danom sve više i više. U potrebi smo za sve većim finansijama kako bi pomogli tim ljudima. Mi svakodnevno radimo između 20 i 30 različitih akcija i projekata. Neki traju 24 sata, neki par dana”, poručio je Karalić.