Oglasio se Nermin Nikšić: Uvjeren sam kako će za smjenu Vlade KS biti znatno više glasova!

0

Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH, oglasio se na društvenim mrežama povodom najavljene smjene Vlade KS.

– Kako smo i najavili podnijeli smo zahtjev za zakazivanje sjednice na kojoj bi se glasalo o nepovjerenju aktuelnoj Vladi u Kantonu Sarajevo. Nakon što je program nove Vlade gotovo okončan, a vodeći računa o zakonskim rokovima koje treba ispoštivati prije zakazivanja sjednice, danas su potpisi i zahtjev predati na protokol. Iako se radi o 18 potpisa uvjeren sam kako će za smjenu Vlade biti znatno više glasova – rekao je Nikšić.

Kako je napisao, “očito je kako se trgovačka koalicija “petak 13” u skladu sa svojim nazivom pobrinula da građanima Kantona Sarajevo život pretvori u “horor”.

– Neupitno je da Vlada ne uživa ni podršku većine zastupnika, kao ni javnosti i vrijeme je da ode. Krajnje je vrijeme da zaustavimo propadanje kantona, urušavanje institucija i katastrofu u koju Vlada vodi Kanton Sarajevo. Reakcija građana je više nego pozitivna i to je ono što nam daje uvjerenje da trebamo istrajati.  Okrećemo se kampanji za lokalne izbore, a odmah nakon toga bi trebalo održati sjednicu kantonalne Skupštine na kojoj bi izglasali nepovjerenje aktuelnoj Vladi. Znam da zvuči nevjerovatno, ali cilj nam je bio napraviti program, o rasporedu resora i kadrovskim rješenjima nismo razgovarali. Tim pitanjima ćemo se baviti nakon izbora – kaže Nikšić.