Od subote u Kantonu Sarajevo kreće masovna vakcinacija građana

0

Odvojeno je 4.000 vakcina AstraZeneca za sve starije od 18 godine koji mogu doći bez najave u Zetru

Glasnogovornica Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo Mirna Pecikoza kazala je danas da će se od 31. jula krenuti u proces vakcinacije svih građana protiv koronavirusa bez najave.

Navela je da su dogovorili raspodjelu većeg broja vakcina.

– U KS dolazi isporuka AstraZeneca vakcina, tačnije 24.000 doza. S obzirom na veći broj vakcina, 27. jula na poziv dolaze građani koji su su se prijavili, odnosno 3.500 građana ispod 60 godina koji će dobiti poziv. 28. jula, na poziv dolazi 3.500 građana esencijalnih zanimanja kao što su obrazovanje i policija. Naredni dan, 29. jula na poziv dolazi 3.000 građana koji također pripadaju navedenim esencijalnim grupama. Isto tako, 30. jula bit će upućen poziv za 3.000 građana koji pripadaju esencijalnim grupama – rekla je Pecikoza.

Nakon ovog perioda KS kreće u proces vakcinacije svih građana starijih od 18 godina bez prethodne najave.

– U subotu, 31. jula, možemo najaviti da KS prvi kreće u ‘dane otvorenih vrata’ koji će trajati 4 dana. Biće odvojeno 4000 doza za sve starije od 18 godina koji mogu doći bez najave u Zetru. Isti broj vakcina odvojen je i 1. kao i 2. avgusta za građane KS bez obzira na dobnu skupinu – rekla je Pecikoza.

Također, upućen je i poziv za pomoć svim stažistima i volonterima da se prijave za vođenje administrativnih poslova u Zetri.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here