Od danas brzim vozom možete do Neuma: Karta u jednom pravcu košta 20,30 KM, a cijena povratne karte iznosi 33,30 KM

0

Sve karte za voz i autobus kupuju se na prodajnim mjestima Željeznica Federacije BiH.

Željeznice Federacije BiH obavijestile su jučer putnike da od danas (15. juna) do 31. augusta ove godine do mora mogu putovati – brzim vozom.

Kako su objavilje Željeznice, sezonski voz iz Sarajeva će polaziti svakog jutra u 7.15 sati, a u Čapljinu će stizati u 9.32. Iz Čapljine će voz polaziti svaki dan u 19.25 sati, a u Sarajevo će stizati u 21.42 sati. Voz će se zaustavljati u stanicama Hadžići, Konjic, Jablanica Grad, Mostar i Žitomislići.

Putnici će iz Čapljine putovanje nastaviti autobusom. S autobuske stanice Čapljina, autobus za Neum polazit će u 10.05 sati, a iz Neuma za Čapljinu u 18.00 sati. Prihvat i iskrcaj putnika u Neumu biće na stajalištu “Magistrala” na ulazu u Neum, sa magistralnog puta Opuzen-Neum.

Ukupna cijena vozne karte (voz + autobus) Sarajevo – Neum u jednom pravcu iznosi 20,30 KM, a cijena povratne 33,30 KM. Rok važenja povratnih voznih i autobuskih karata je 15 dana, saopćeno je iz Željeznica Federacije BiH.

Sa autobuske stanice Čapljina, autobus za Makarsku i Split polazit će u 10.05/10.10 sati. Putnici mogu silaziti na stajalištima Gradac, Zaostrog, Podace i Tučepi. Ukupna cijena vozne karte za Makarsku je 29,30 KM, a za Split 34,30 KM. Povratak autobusima iz pravca Splita i Makarske nije obezbijeđen.

Sve karte za voz i autobus kupuju se na prodajnim mjestima Željeznica Federacije BiH.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here