Očekuje nas tmuran i kišovit vikend, ali iduće sedmice stižu promjene

0

Prema najavama meteorologa iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni su mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom. 

U Hercegovini sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 21stepen. 

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30, na jugu zemlje do 33 stepena.

Sutra je najavljeno sunčano crijeme uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti dosta magle ili niske naoblake. U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni su mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom. 

Puhat će slab vjetar do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 23stepena. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32, na jugu zemlje do 35.

U ponedjeljak u Bosni će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake. U poslijepodnevnim satima moguć je rijedak lokalni pljusak. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19 stepeni, na jugu zemlje do 23. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32, na jugu zemlje do 36stepeni.