Novih 25 trolejbusa uskoro na ulicama Sarajeva: U planu trolejbuska mreža do Vogošće!

0

Ministar Šteta naglasio je da će novi trolejbusi uveliko olakšati funkcionalnost javnog prevoza u Kantonu Sarajevo

Na ulicama Sarajeva uskoro će se, prvi put nakon 40 godina, naći 25 novih trolejbusa. Tim povodom premijer KS Edin Forto i ministar saobraćaja Adnan Šteta obišli su danas trolejbuski depo KJKP Gras, gdje su se u razgovoru sa nadležnim i uposlenicima uvjerili u kakvom stanju se nalazi.

“Upoznali smo osoblje koje radi na održavanju trolejbusa. Oni ne kriju svoje zadovoljstvo i imaju odlične ideje kako da uvedemo u saobraćaj nove trolejbuse za koje ćemo raspisati tender za nekoliko dana”, rekao je premijer Forto.

Ministar Šteta naglasio je da će novi trolejbusi uveliko olakšati funkcionalnost javnog prevoza u Kantonu i kako je obećano na početku godine, uskoro će Sarajevo dobiti nove moderene trolejbuse kakvei se mogu vidjeti u gradovima širom svijeta.

Razgovaralo se i o usvojenom rabalansu Budžeta u kojem je predviđeno novo zaduženje od pet miliona eura za proširenje trolejbuske mreže do Vogošće. Dat je nalog za izradu glavnog projekta nakon čega slijedi raspisivanje javnog poziva i početak obnove ove trolejbuske dionice koja nije aktivna od završetka rata.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here