“Novak Đoković je prije pola godine imao velikih psihičkih problema”

0

Srpski teniser Novak Đoković sezonu je završio na prvom mjestu, ali prije nešto više od pola godine nitko nije vjerovao u to, pa ni kondicijski trener Phil Grich.

“Nitko od nas nije mislio da je ovo moguće. Novak je bio u problemu. Puno toga je nedostajalo, nije bio fizički spreman, niti je radio na pojedinostima. Prije svega, imao je psihički problem jer nije znao gdje je”, priznao je austrijski stručnjak.

“Radili smo naporno na svakom aspektu. Prije svega, pronašao je inspiraciju, fokus. Znao je da mora uložiti više, to je i napravio. Živio je po pravilima tenisa. Znao je da, ako želi srušiti rekorde, to mora napraviti što prije. Na kraju krajeva, ima 31 godinu.”

Na pitanje novinara šta je zapravo dovelo da raskida suradnje krajem 2016. godine Phil Grich je rekao:

“Proveli smo zajedno toliko godina, mjeseci, dana, sati. Svi smo bili iscrpljeni. Napravljeno je i nekoliko grešaka. Bio je umoran 2016. prije Roland Garrosa. Onda je skupio snagu i sve uložio u jedini Grand Slam koji mu je nedostajao. Postao je osvajač svih najvećih turnira. Bilo mu je potrebno nekoliko mjeseci za odmor poslije toga.”

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here