Novac za liječenje Adnana Halilovića nije prikupljen, porodica moli za pomoć

0

Šesnaestogodišnji Adnan Halilović se već tri godine bori sa varijabilnom imunodeficijencijom, celijakijom i atopijskim dermatitisom, a njegova porodica je pomoć odlučila potražiti u Turskoj, a predračun za uspostavljanje dijagnoze iznosi 9.300 eura. Adnan danas putuje u Tursku, iako novac nije prikupljen.Pregledi u klinici Acibadem su zakazani za sutra i porodica još jednom apeluje na sve dobre ljude da pomognu Adnanu da ozdravi, ostvari svoje mladalačke snove i izraste u zdravog mladića. 

Adnan svakih 28 dana prima terapije bez kojih bi njegov život bio u velikoj opasnosti. Cijena tih terapija iznosi 4.000 KM. U slučaju neprimanja terapija, svaka infekcija ili najmanja prehlada mogu rezultirati smrtnim ishodom.

Ovom 16-godišnjaku u Turskoj bi trebala biti utvrđena tačna dijagnoza kako bi se pronašao adekvatan način liječenja. U iznos od 9.300 eura nisu uračunati troškovi smještaja i prijevoza. 

Za više informacija o Adnanu i liječenju se možete javiti njegovoj majci Saneli Halilović na broj telefona 0603466292.

Pomoć za Adnana možete uplatiti na broj žiro računa: 141-506-13100268-65. Račun je otvoren u BBI banci na ime Adnan Halilović.