Nissan GT-R50 vrijedan 990.000 eura predstavljen u produkcijskoj formi

0

Kompanija Nissan je predstavila model GT-R50 u produkcijskoj formi te namjerava proizvesti svega 50 primjeraka za koje već prima narudžbe.
GT-R Nismo je bio najskuplji Nissanov model s cijenom od 175.450 dolara, a titulu najskupljeg je preuzeo model GT-R50 by Italdesign koji košta 990.000 prije plaćanja poreza i bez dodatne opreme.

Model je razvijen kako bi se dostojno proslavila 50. godišnjica modela GT-R i kompanije Italdesign, a ograničen je na svega 50 primjeraka. Kompanija već prima narudžbe te će imućnim kupcima početi dostavljati ultraekskluzivne automobile naredne godine.

Konverzija modela GT-R Nismo na R50 specifikacije će potrajati, tako da će se dostave produžiti i na 2020. godinu.

Radi se o automobilu koji je više od modela GT-R Nismo zahaljujući između ostalog i Italdesignu. R50 pokreće 3,8-litarski twin-turbo V6 motor koji sada iosporučuje 100 KS više u odnosu na standardni model, preciznije 710 KS i 780 Nm.

Osim toga što je dobio više snage, R50 ima i poboljšani ovjes s kontinuirano prilagođavajućim Bilstein sistemom, a tu su i moćnije Brembo kočnice. Među ostale promjene spada i ojačani 6-stepeni mjenjač s duplim kvačilom, ojačani diferencijali i pogonske osovine, što je neophodno zbog više snage.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here