Neka ljubav, mir i nada budu oslonac

0

Božićnu misu predvodio je vlč. Franjo Tomić uz vlč. Nikolu Lovrića

U prepunom Svetištu Leopolda Mandića u Maglaju služena je misa ponoćka. Prisustvovali su brojni vjernici maglajske župe, oni koji žive ovdje, ali i oni koji su iz inozemstva došli za praznike jer Božić je porodični i praznik ljubavi, zajedništva i mira.

Božićnu misu u Svetištu predvodio je vlč. Franjo Tomić uz vlč. Nikolu Lovrića, svećenika u penziji.

Osim vjernika katolika, ponoćki su prisustvovali brojni građani drugih vjeroispovijesti, kao i čelnici lokalne vlasti Svjetlana Zamboni, predsjedavajuća Općinskog vijeća, i Mirsad Mahmutagić, načelnik.

– Pozdravljam sve vas, ali i one koji godišnje dolaze u crkvu za Božić ili Uskrs, neka vas sve obasja milost Božija. Pozdravljam i sve goste koji ne ispovijedaju katoličku vjeru, ali su došli ove noći s nama podijeliti radost. Neka i oni budu sudionici naše molitve, da u svojoj raznolikosti slavimo jednoga Boga, da u svojoj ljudskoj slabosti veličamo onoga koji nam je dao život, koji nas drži na životu i koji će nam udijeliti novi život – poručio je vlč. Tomić.

Tokom ponoćke vlč. Tomić posebno se osvrnuo na potrebu njegovanja stare tradicije i običaja, ali i problem otuđenosti ljudi.

– Želim da duh Božića zavlada u pojedincu, obitelji i široj zajednici. Neka vam ljubav, mir i nada budu oslonac – dodao je vlč. Tomić.

Nakon ponoćke, vjernici su slavlje nastavili i ispred Svetišta, a najmlađi su mogli uživati u vatrometu