Nastavljena potraga za građankom Sarajeva Ružicom Bičvić: Pronađeni snimci koji ukazuju da se uputila prema brdu Bojnik

0
foto: GSS

Potraga za građankom Sarajeva Ružicom Bičvić čiji je nestanak porodica prijavila u subotu, 20. aprila nastavlja se i danas.

Ispred Gorske službe spašavanja Novi grad Sarajevo, za TV1.ba potvrđena je informacija da se trenutno obavlja pretraga u ulici Mihaljevska, iznad Hoše supermaketa u Bojniku. Kako ističu, pronašli su video snimke koji ukazuju da je krenula uz navedeno brdo.

“U blizini se nalazi dosta napuštenih objekata i provjerit ćemo svaki od njih”, poručili su.

Foto: Facebook

Iz Gorske službe spašavanja naglašavaju da će danas u potragu biti uključeni lokaliteti: Dobroševići, Doglodi, Osijek i Rajlovac.

Ističu kako će uskoro početi i s plakatiranjem tih područja.

I dalje apeluju svim građanima da obrate pažnju na opis nestale, a ne samo na fotografiju koja je dostupna u javnosti, te da prilikom davanja informacija na društvenim mrežama ostave i svoje kontakt telefone.

Bičvić je vrlo komunikativna osoba i vjerovatno je da se šeta iscrpljena gradom pokušavajući doći do kuće. Gorska služba spašavanja Novi Grad Sarajevo se nada da će potraga biti okončana pozitivnim ishodom.

Podsjećamo, Ružica Bičvić posljedni put je viđena u 18 sati i 30 minuta kod ulaza u ulici Trg Vilijama Šekspira 2.

“Ukoliko je neko ugleda, prepozna neka mi javi na broj 061/351-786. Na sebi je imala bež sako, karirane smeđe hlače i crne tenisice. U ruci je nosila crveni ceker. Zove se Ružica Bičvić, a često zna reći kada je pitaju kako se zove Ružica Rubčić. Policija je već obaviještena, pa možete i najbližoj policijskoj stanici prijaviti”, napisala je kćerka Bičvić na Facebooku.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here